Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Овог четвртка гости емисије "Србија на вези" су Миодраг Илић, аутор књиге „Традиционални рецепти домаће српске кухиње" а за добру атмосферу побринуће се гитариста и композитор из Немачке, Златко Манојловић. О вестима широм света известиће нас наши дописници. Будите са Србијом на вези! Реприза емисије, петак 19.04. у 13.00.

Аутор књиге „Традиционални рецепти домаће српске кухиње" Миодраг Илић ће, на позив Српског културног форума из Беча, тамошњој публици представити историјат културе исхране у Србији.

Српско позориште Торонто недавно је прославило јубилеј 15 година рада. Њихова представа „Маратонке трче почасни круг" остала је у сећању публике у највећем онтаријском граду. Сваке године организују тематско вече прикупљајући средства за будуће пројекте. Овогодишња тема је била „ И ми имамо таленте". Из Торонта извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

На широј територији Чикага, поред Манастира Светог Саве и Нове Грачанице, постоји и женски манастир. То је манастир Рођења Пресвете Богородице који се налази у северној Индијани. Наши људи значајно помажу његов рад, а ових дана је одржано добротворно вече у сали српског саборног храма у Чикагу које је окупило значајан број донатора. Извештава Александар Жигић.

Недавну посету великог хуманисте Арно Гујона Бечу, екипа емисије „Спона", уреднице Вере Марјановић, искористила је да уради његов ТВ портрет. Арно је говорио о свом одрастању у Греноблу, о својој фамилији, нарочито о деди и оцу, од којих је као дете слушао о српско-француском пријатељству.

У Удружењу књижевника Србије познати прозаиста и повратника из Намачке и Пољске дијаспоре Јанко Вујиновић је после четири и по деценије објавио и промовисао другу збирку поезије. Тамо је био и наш колега Владан Ракић.

Музички гост емисије је гитариста и композитор Златко Манојловић који већ више деценија живи и ради у Немачкој.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво