Кош подршке стиже из Торонта

Канадски огранак хуманитарне организације „Срби за Србе" организовао је, по трећи пут, такмичење у брзом шутирању на кош „Тројка из блока". То је само једна од манифестација коју приређују, како би прикупили новац за помоћ породицама са пуно деце у Србији и Републици Српској.

У кампусу Универзитета Торонто у Мисисаги било је и бучно и весело. Навијало се за свој тим, а више од 180 учесника погађали су или промашивали кош. Неки су дошли са паролом да је важно учествовати, други да забележе добар резултат победе, а трећи да дају донацију и подрже акцију.

Своју подршку, са кошаркашком лоптом у руци дао је и генерални конзул Србије у Торонту Василије Петковић.

„Мислим да градимо једну значајну основу, да се организација шири и проширује на друге колоније...Имамо тим људи који ће то промовисати у Хамилтону, друге у Виндзору, надамо се да ћемо имати некога и у Кичинеру, тако да је читав Јужни Онтарио покривен са Тројком из блока и надам се да ће само да расте и буде већа и боља", каже Ангелина Рачић, председница хуманитарне организације Срби за Србе, Канада.

Трећу Тројку из блока пратила је армија од 70 волонтера, међу њима и скупљачи лопти, деца из овдашњих спортских школа и клубова. У полувремену је наступио у Канади популаран Лемон Бакет оркестар који свира Бреговићеву и српску народну музику.

И док су се публика и волонтери хватали у коло, најмлађи су искористили прилику да се опробају под кошем и поиграју с лоптом. Почетком маја Срби за Србе ће обележити славу Светог Василија Острошког и организовати палачинка журку, а потом следи још један спортски догађај.

„Следећи догађај је 1. јуна, Одбојка из блока, то је прекрасан догађај, који се одржава напољу, на плажи у Торонту. Прошле године смо имали изузетан успех и одзив, а сада очекујемо и дупло већи, а у припреми је и Фуца из блока, турнир у малом фудбалу", каже Ангелина Рачић.

На овогодишњој Тројци из блока прикупљено је 17 575 долара. Средства су намењена трима породицама из Републике Српске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво