Бабурин: Најважније је духовно јединство наших народа

Након Међународне конференције о НАТО агресији на СР Југославију 1999. разговарали смо са потпредседником руске Думе Сергејом Бабурином, који је од 2003. до 2007. био и њен председник.

Прошло је толико година од злочиначког бомбардовања Србије и Југославије а нико на Западу то још није осудио, иако је то био злочин првог реда. Шта Ви мислите о томе?

„НАТО агресија је, нажалост, постигла своје циљеве. Разорена је СР Југославија, Црна Гора је данас чланица НАТО-а, а за минулих 20 година дешава се страшан удар на духовност и јединство, самосвојност српског народа, зато што је „западна зараза" узела цену по питању духовности и здравља, и није се прошло без последица.

Данас је тема Косова пример међународне непринципијелности и егоизма западних држава. И зато, када говоримо о трагедији 1999, када су срушени сви принципи међународног права од стране САД-а и њених савезника, јер су почели рат против српског народа без објаве, тако да сам ја лично убеђен да Руси и Срби морају да буду заједно. Само тако можемо да опстанемо, након свих тих зала.

Тако источна хришћанска православна цивилизација неће да пропадне. Постаће браник мира и безбедности целог човечанства", каже Бабурин за РТС.

Јесу ли Руси и Срби генетски повезани?

„И генетски и крвно, а најважније је духовно заједништво и само тако можемо осигурати будућност", истиче Бабурин.

А може ли НАТО некад да плати за злочине према СР Југославији?

„Да се грешке не би поновиле, и да зло не би прошло без казне, морало би да се инсистира да се добије материјална и морална подршка и средства и држави Србије и њеним грађанима, чије су куће уништене, људи озрачени, побијени њихови најближи. Агресор је дужан да плати за еколошку катастрофу, посебно за катастрофалне последице бомбардовања осиромашеним уранијумом и неопходно је да лично одговарају најважнији актери на челу са генералним секретаром НАТО-а Хавијером Соланом", закључује Сергеј Бабурин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво