Хуманитарни рад Кети Фенслоу

Катарина Кети Фенслоу, рођена Београђанка, која је као дете отишла у Америку, данас хуманитарним радом помаже свом народу у оквиру организације ,,Наши Срби". Причу о њој и њеном раду доноси нам наш дописник из Америке, Александар Жигић.

Председница хуманитарне организације Наши Срби из Чикага Кети Фенслоу, показала је члановима парохије Свети Василије Острошки у насељу Лејк Форест како су потрошене њихове донације током 2018. године.

Наши Срби су реализовали два путовања у Србију и посетили велики број људи.

„Радимо ово једном годишње јер црква Свети Василије Острошки и овдашње Коло сестара и чланови парохије су стварно изванредни, они су наше велике присталице. Осећам да треба да им покажемо где смо наставили прошле године, јер прошле године смо показали шта смо урадили до тог јануара, А сада смо почели у марту 2018. године и причали шта смо радили сваког месеца. Ови људи су тако дивни и треба да знају шта су њихове донације учиниле за Србију. За нас је важно да то радимо.

Раније нисам сарађивала са Српском православном црквом у Србији. Они су дивни и нађу за нас фамилије којима је помоћ потребна, тако да кад одемо у Србију, ми их посетимо и уверимо се у њихове потребе. Рецимо, дрва за огрев су велика ствар и неке фамилије то не могу да купе, тако да им ми то донирамо. Наши Срби су купили и возила која се користе за доставу хране", каже Кети Фенслоу.

Кети каже и да се Срби углавном не жале на ситуацију у којој су, да знају да су ту да им помогну и да су им њихове посете пријатне.

Она посебно истиче донацију од Вељка Пауновића и клуба Чикаго фајер, које су потпуно опремили дресовима и опремом српски фудбалски клуб код Грачанице на Косову.

Кети Фенслоу је добила још једну награду за свој рад. Она је једна од добитница годишњих признања за свој рад за допринос српској заједници у Чикагу коју јој је уручила Марија Папас, министар финансија округа у којем живи 5 милиона људи.

Понесена успехом досадашњег рада Кети Фенслоу и Наши Срби већ планирају хуманитарни пут за Србију у јуну ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво