Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Шта (нам) се пише?

У редовној рубрици прелиставања штампе, најновије догађаје у региону коментарише директор Центра за стратешке алтернативе, политиколог др Душан Пророковић.

У Медија центру, у Београду одржана је трибина под називом "Референдум о сецесији БиХ 1992. и стварање Републике Српске-27 година касније", у заједничкој организацији портала "Све о Српској" и Представништва Републике Српске у Србији. Догађај је пратио Мирослав Карлица.

Породици Мацура из Бенковца кућа је минирана и срушена током рата деведесетих. После рата, додељен им је привремени смештај у коме живе већ двадесет година. Без струје и воде, у центру Бенковца. Има ли назнака да ће добити нормалне услове за живот? Опширније у прилогу колегинице Васке Радуловић из Тв продукције ЗВО Вуковар.

Диана Ђурић Кондић, уредница РТВ Варош из Будимпеште припремила је причу, у знак сећања на врхунског српског интелектуалца рођеног у Помазу у Мађарској, чувеног етномузиколога Тихомира Вујчића.

Вредне и спретне руке, креативност и маштовост. Ову формулу за успех употребила је и једна Приједорчанка у креирању ручно плетене оригиналне одеће. Шароликост креација видећете у прилогу колега из Радио телевизије Републике Српске.

Реприза емисије у понедељак, 12. марта у 13.05.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар