Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Овог четвртка гости емисије "Србија на вези" су Срђан Мијалковић, председник СПКД "Просвјета" из Беча и глумац Бранислав Томашевић. О дешавањима широм света известиће нас наши диписници. Будите са Србијом на вези!

Велики песник, академик Матија Бећковић је 2. марта био гост "Просвјете" у Бечу. Трибина "Сусрети и разговори", књижевно вече посвећено Бећковићу и његовом стварању, са посебним освртом на изузетну књигу "100 мојих портрета", одржано је на задовољство великог броја посетилаца. 

О предстојећим манифестацијама којим ће СПКД "Просвјета" обележити  20 година од бомбардовања наше земље, али и гостовању франуцског хуманитараца Арно Гујона разговараћемо са Срђаном Мијалковићем, председником СПКД "Просвјета" из Беча.

Представа "Добри човек" рађена на основу затворских забелешки Бранислава Нушића, гостоваће у Немачкој, а најавиће их глумац Бранислав Томашевић. У представи, поред њега, играју Весна Станковић и Љиљана Благојевић.

Катарина Кети Фенслоу, рођена  Београђанка, која је као дете отишла у Америку,  данас хуманитарним радом помаже свом народу у оквиру организације ,,Наши Срби". Причу о њој и њеном раду доноси нам наш дописник из Америке, Александар Жигић.

Драгиша и Илана Марињес, чланови готик метал бенда "Еволуција", напуштају Швајцарску и свој живот настављају у Параћину.  У конкуренцији од 120 бендова њихов албум у Немачкој проглашен је за најбољи. Интересанта и успешна животна прича у прилогу Марије Цвијић.

Дан државности Србије обележен је Канади. Атмосферу из канадског конзулата доноси нам Бранка Дикановић Трбојевић.

Реприза емисије је у 02.07.

Уредник и водитељ емисије Тања Адамовић

Дежурни уредник Марија Цвијић 

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар