Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Свечаност поводом Дана Републике Српске и 27 година од проглашења првог Устава Српске, положај мањина у Северној Македонији, српско-руски односи, неке су од тема "Србије на вези". Гост у студију је новинар Јелена Ђорђевић Поповић која ће нам испричати како се град Чачак представио у Ријеци, Пули и Лабину. Репризни термин у уторак, 5. марта, у 13.05.

Поводом Дана Републике Српске и 27 година од проглашења првог Устава Српске, у Београду је пету годину за редом, у организацији Представништва Републике Српске у Србији приређен свечани пријем. И овом приликом, Стари двор је био место окупљања угледних званица политичког, јавног и културног живота Српске и Србије, као и дипломатског кора. О чему је највише било речи, извештава колега Мирослав Карлица.

У другом, Федералном ентитету БиХ, Срба нема довољно ни да би се конституисао парламент и често су у прилици да се боре за права која су загарантована Уставом, за то им, како кажу, треба подршка и Српске и Србије. О положају Срба у ФБиХ, прилог су припремиле колеге из Радио телевизије Републике Српске.

Директор Управе за развој и унапређење образовања мањинских заједница у Влади Републике Северне Македоније Милутин Станчић, у разговору са колегом Мирославом Карлицом истакао је проблеме са којим се суочава српска заједница у тој земљи, али и шта би допринело решавању истих.

У госте смо позвали колегиницу Јелену Ђорђевић Поповић да нам исприча како се град Чачак представио у Ријеци, Пули и Лабину.

Мирјана Раичевић Тасић представља духовну и културну повезаност српског и руског народа.

У прилог томе, говори и прича Радио телевизије Републике Српске о Рускињи коју је љубав довела у Поткозарје.

Музички генијалци Гимназије "Јован Дучић" из Требиња, познати су по необичном репертоару, и увек за ноту иду даље. Овога пута и за ноту и за слику. О чему се ради, сазнаћете у вечерашњој "Србији на вези".

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво