Србија на вези, РТС Свет, 18.55

О изазовима и значају филма и серије "Краљ Петар Први" разговараћемо са глумицом Даницом Ристовски и глумцем Марком Баћовићем. Наши репортери пренеће нам утиске са Српског фестивала у Сиднеју, као и причу о хуманитарном раду српско-канадске организације „Стара Рашка". Реприза емисије у петак, 01. марта, у 13.00.

Српско-канадска хуманитарна организација Стара Рашка, дуже од деценије, сваког Божића, деци незапослених родитеља из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши, додељује новчану помоћ и пакетиће. Помоћ завичају одлази и за одржавање манастира, као и за оболеле. Прошлог викенда организовали су још један хуманитарни банкет у Торонту и уједно прославили крсну славу Свети Симеон Мироточиви. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Прича о краљу Петру Ослободиоцу преточена је у филм и серију Краљ Петар Први. Редитељ Петар Ристовски окупио је импозантну екипу глумаца и филмских радника. О изазовима и значају филма, говоре глумци Даница Ристовски и Марко Баћовић.

 

Видећемо и како је протекао Српски фестивал у Сиднеју. На фестивалу је представљена и мултимедијална платформа РТС Планета. Из Сиднеја извештава Драган Царан.

Српска заједница у Чикагу је велика и има више фолклорних група. Ове недеље, први пут се десило да је једна од њих заиграла на паркету чувене дворане Јунајтед центра, пред сам почетак NBA утакмице. Око 130 чланова ансамбла Соко са Редвуд Драјва омогућили су да се насред Чикага игра фолклор баш као и у Србији. Извештава Александар Жигић.

У емисији Србија на вези говоримо о традиционалном скијашком такмичењу новинара на Јахорини. Гост емисије редитељка и председница Скијашког клуба новинара Србије - „С.К.И.Ј. Србија" Драгица Гачић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Маја Мандић

број коментара 0 пошаљи коментар