Магазин Србије на вези, РТС Свет, 23.50

Једна од тема која подједнако привлачи пажњу свих нас, ма где живели, је свакако одрастање, подједнако изазовно како за младе, тако и за њихове родитеље, наставнике...Гости емисије су протагонисти главних улога, нове серије РТС-а "Моја генерација З", млади глумци, Јована Миловановић и Кристијан Марковић. Музички гости су Јован Маљоковић, Балкан Салса Бенд и Ивана Јордан. "Магазин" можете гледати и на РТС2 у суботу, 2. марта, у 11.30.

Прелазак из дечијег, у свет одраслих, привући ће пажњу свих генерација. Нова серија РТС-а "Моја генерација З" емитоваће се од понедељка до четвртка од 22 сата , како на Првом програму РТС-а, тако и на РТС свету, од 4. фебруара.

Прошле године у фебруару напустио нас је бриљантан уметник, Небојиша Глоговац, а ове године у фебруару је представљена монографија њему у част, коју је потписала новинарка, Татјана Њежић, гошћа емисије. Захваљујући Удружењу драмских уметника Србије, приказаћемо, ексклузивно, фотографије овог великог глумца у улогама које су обележиле његову каријеру. Осврнућемо се и на лик и дело великана српског глумишта, Милену Дравић, чији је лик и дело приказала Татјана Њежић још за живота велике уметнице.

Књигу "Заљуђивање", Томислав Марковић је посветио младима, јер их сматра и потомцима и нашим прецима у духовном смислу. Стихови, афоризми, фразе и парафразе, тезе, антитезе и разни парадокси које је "измозгао" и прибележио у последњих неколико деценија, чине садржај књиге овог уметника, који се сликарством професионално бави већ неколико деценија. Неке од његових дела видећемо и у нашем студију.

Јован Маљоковић Балкан Салса Бенд, наступиће у студију с песмом "Ти си све што желим ја". Новости везане за овај музички жанр, откриће нам српски џез саксофониста, композитор и аранжер, Јован Маљоковић.

Музички гост емисије је и Ивана Јордан , овогодишња добитница награде "Цар Константин".

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар