Пречицом до завичаја: РТС Планета у Сиднеју

"Екипа РТС-а и посебно, РТС Планета ће бити присутна ове године на 7. Српском фестивалу у Сиднеју. То је највећи српски фестивал на јужној хемисфери и довољно добра позивница за РТС да буде присутна међу Србима на Петом континенту", каже др Тања Ћитић, која у име наше медијске куће промовише РТС Планету у Аустралији.

"Представићемо РТС Планету, то је наша интернет тв и радио платформа, на којој је доступно 11 ТВ и 4 радијска програма, око 15 хиљада наслова тв и радијских, такође и ПГП-ова издања.

Ово је прилика да на фестивалу ове врсте посебно представимо наш тематски канал РТС Коло, јер ће бити велики број фолклорних друштава, а и ми имамо веома интересантног представника овог канала. Одговорна уредница тог канала је солисткиња на хармоници Александра Милошевић, тако да сам сигурна да ће бити веома интересантна презентација.

Наши домаћини, где год да одемо, не само из тима РТС Планете, већ из Програма за дијаспору, сигурна сам да могу да потврде сви уредници овог програма, су врло заинтересовани и спремни да подрже оно што јесте пројекат РТС-а, управо знајући колики је квалитет и значај за српско расејање у очувању националног идентитета, културне баштине, итд.

Ми се захваљујемо домаћинима у Аустралији, то су Српски филмски фестивал у Аустралији који је спонзор нашег штанда, самом Српском фестивалу, 1А Травел агенцији који су имали слуха за то колико је важно да РТС Планета стигне међу Србе на Пети континент", рекла је др Тања Ћитић.

број коментара 0 пошаљи коментар