Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Поводом изложбе Етнографског музеја у Немачкој гост емисије "Србија на вези" је Маша Перуничић, члан Одељења за просветно-педагошку делатност Етнографског музеја из Београда. О поново покренутом штампаном издању магаѕина "Галаскија" разговараћемо са новинаром и уредником Станком Стојиљковићем који већ пола века прати науку и српске научнике у земљи и расејању. Реприза емисије у петак, 22. фебруара, у 13.05.

Српска допунска школа „Јован Јовановић Змај" из Хамбурга, уз подршку Генералног конзулата Републике Србије и Храма светог Архангела Михаила у Хамбургу, представила је изложбу Етнографског музеја у Београду: „Народна кулутра Срба у 19. И 20. веку" и радионице „Дете и традиција" за децу и младе. Гост Маша Перуничић члан одељења за просветно-педагошку делатност Етнографског музеја из Београда.

Дугогодишњи новинар и уредник листа "Политика" Станко Стојиљковић готово пола века се бави новинарским праћењем науке и српских научника у земљи расејању. Аутор је и емисије "Наука 50" која се емитује на програмима РТС-а. Ових дана у Галерији РТС-а одржана је промоција, поново покренутог штампаног издања, магазина "Галаксија". Гост емисије новинар и уредник Станко Стојиљковић.

Екипа РТС-а биће гост на „Себиан фестивалу" у Сиднеју од 23. до 24. фебруара. РТС-ов тим у Сиднеју, на штанду РТС Планета, представиће мулитмедијалну платформу- пречицу до завичаја у дигиталном формату.

Председник Српске националне академије из Торонта, Жарко Брестовац, одликован је поводом Дана државности за изузетан допринос култури а установа на чијем је челу, већ четврту годину наставља редовне активности. Током овог месеца у Галерији СНА одржане су две изложбе минијатура, а потом акварела Душана Ђукарића. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

 

број коментара 0 пошаљи коментар