Изложба Срђана Радојковића у Будимпешти

Лепота српске духовности огледа се и на фрескама. У наредним минутима водимо вас на изложбу ликовног уметника и ђакона Срђана Радојковића у Будимпешти.

У галерији Српско културног центра у Будимпешти приређена је изложба радова ликовног уметника и ђакона Срђана Радојковића из Србије. Иконе на папиру "Чуда Христова" наслов је изложбе која ће за посетиоце бити отворена до 21. фебруара.

 

"Срђан Радојковић као уметник је веома снажан по продуховљеношћу те и стваралаштву. Целовитост и моћ спаја са дубоким сазирањем литургијског живота", рекао је монах Иларион Ђурица на отварању изложбе.

"Свака икона настаје оног тренутка када се споје светло, тамно и сиво тројство. Тројство је свуда присутно, у свакој икони зато што и наше око има те ћелије које су подељене да виде тамно, сиво и светло. Са друге стране икона настаје тако што прво мора да се нацрта, она се рађа у цртежу, изнутра. Све оно што се данас дешава, што је отац Иларион говорио, та декаденција, то је зато што не знају људи, нису открили", о настајању својих уметничким дела рекао је уметник и ђакон Срђан Радојковић.

број коментара 0 пошаљи коментар