Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости емисије "Србија на вези" су добитник Светосавске награде ученик IV разреда Математичке гимназије у Београду Алекса Милојевић и директор Математичке гимназије мр Срђан Огњановић. Реприза емисије у петак, 1. фебруара у 13.00.

У Бечу у хотелу Шенбрун, одржање је традиционални 22. Светосавски бал. Манифестација је окупила велики број званица и почасних гостију, а главни организатор је био Српски центар из Беча.

Додељене су и традиционалне Светосавске награде, којима Министарство просвете, науке и технолошког развоја награђује појединце и институције за изузетне резултате у области образовања и васпитања. Гости емисије ''Србија на вези'' су добитник Светосавске награде ученик IV разреда Математичке гимназије у Београду Алекса Милојевић и директор Математичке гимназије мр Срђан Огњановић.

Оливер Ранисављевић, главни секретар Заједнице Срба Тирол и заменик председника Српске православне омладине из Инзбрука, једини је кандидат српског порекла на изборима Радничке коморе Тирол. Избори се одржавају од 28. јануара до 7. фебруара. Прилог Вање Васић.

У Културном центру Србије у Паризу свечано је отворена изложба "Слике пролазног света. Односи француског и српског интимизма". Двадесет уметничких дела из колекције Галерије Матице српске и приватних власника, представљају француској јавности преплитања и утицаје француске на српску уметност. Из Париза извештава Маја Мартиновић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар