"Наши Срби" обрадовали малишане у Србији

Председница Хуманитарне организације "Наши Срби" Кети Фенслоу, по повратку у Чикаго из Београда, каже да је била срећна што је и овога пута делила поклон пакетиће деци у Храму Светог Саве током празника. Такође је била импресионирана и неким учесницима програма, које би желела да позове у Чикаго.

Кети Фенслоу, у канцеларији хуманитарне организације Наши Срби у Чикагу показује фотографије са свог пута по Србији са ког се недавно вратила. Посетили су велики број људи.

Каже да је међу најупечатљивијим догађајима било када су шесторо деце, који су остали без оца, одвели у спортску радњу и рекли: "Купићемо вам шта год желите" и додаје:

"Све што радимо вероватно причињава нама веће задовољство него њима, јер видите колико су узбуђени и колико све то цене."

Централни скуп је био када је Кети Фенслоу, уз патријарха Иринеја, поделила пакетиће за стотине деце у крипти Храма Светог Саве, у организацији Верског добротворног старатељства и Храма. Управо Наши Срби су били спонзор доделе пакетића.

"Ове године су ту била деца са специјалним потребама и било је дивно", каже Кети.

И патријарх Иринеј увек жели да подржи акцију својим присуством.

"Да, апсолутно. Са нама је већ три године, стоји уз нас све време док се деци уручују поклони. Уживамо док делимо поклоне деци. Увек је ту и хор или певач. Патријарх одржи говор, па почне музички програм, а ове године ту је био Хор Исон из Новог Сада којим сам била тако импресионирана. То је инклузивни мешовити хор. Били су чудесни. Волела би да их доведем у Чикаго и организујем пар концерата за њих."

Кети додаје и да су Наши Срби недавно уплатили други део рате за земљу око манастира Грачаница на Косову и Метохији, којом су омогућили несметано снабдевање водом на манастирском имању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара