"Наши Срби" обрадовали малишане у Србији

Председница Хуманитарне организације "Наши Срби" Кети Фенслоу, по повратку у Чикаго из Београда, каже да је била срећна што је и овога пута делила поклон пакетиће деци у Храму Светог Саве током празника. Такође је била импресионирана и неким учесницима програма, које би желела да позове у Чикаго.

Кети Фенслоу, у канцеларији хуманитарне организације Наши Срби у Чикагу показује фотографије са свог пута по Србији са ког се недавно вратила. Посетили су велики број људи.

Каже да је међу најупечатљивијим догађајима било када су шесторо деце, који су остали без оца, одвели у спортску радњу и рекли: "Купићемо вам шта год желите" и додаје:

"Све што радимо вероватно причињава нама веће задовољство него њима, јер видите колико су узбуђени и колико све то цене."

Централни скуп је био када је Кети Фенслоу, уз патријарха Иринеја, поделила пакетиће за стотине деце у крипти Храма Светог Саве, у организацији Верског добротворног старатељства и Храма. Управо Наши Срби су били спонзор доделе пакетића.

"Ове године су ту била деца са специјалним потребама и било је дивно", каже Кети.

И патријарх Иринеј увек жели да подржи акцију својим присуством.

"Да, апсолутно. Са нама је већ три године, стоји уз нас све време док се деци уручују поклони. Уживамо док делимо поклоне деци. Увек је ту и хор или певач. Патријарх одржи говор, па почне музички програм, а ове године ту је био Хор Исон из Новог Сада којим сам била тако импресионирана. То је инклузивни мешовити хор. Били су чудесни. Волела би да их доведем у Чикаго и организујем пар концерата за њих."

Кети додаје и да су Наши Срби недавно уплатили други део рате за земљу око манастира Грачаница на Косову и Метохији, којом су омогућили несметано снабдевање водом на манастирском имању.

број коментара 0 пошаљи коментар