Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Вечерас вас очекује пуно занимљивих прича из целог света, а гошћа "Србије на вези" је књижевница Јасенка Лаловић. Реприза емисије у петак, 25. јануара у 13.05.

Живот једне Катарине навео нас је да се запитамо где су човекове границе? Она их је померила више пута. Са 17 година напустила је Србију. Сада живи у Америци. Зашто је зову челична лејди? Професорка математике, троструки национални првак Америке у теквондоу, фитнес гуру Катарина Терзић Конрад боравила је недавно у Београду, за нашу емисију причала је о свом животном путу.

Наша екипа била је и на изложби Марије Танасковић Пападопулос у Матици исељеника и Срба у региону. То је била прилика да се публика боље упозна са овом светски признатом уметницом која данас живи и ради у Америци.

Прича о Црној Гори између два светска рата. Прича о животу и људима омеђеним кршом и каменом са једне и питомом обалом и сињим морем са друге стране. Прича о људским судбинама у коју су уткани не само вишевековни обичаји и стереотипи понашања који данас егзистирају и то не само на овим пределима. Ово су речи Гордане Предић, историчарке и новинарке, о књизи Јасенке Лаловић С'оне банде моје горе која ће бити гост емисије Србија на вези.

Награда Светосавско благодарје уручује се за посебан допринос унапређивању културе у оквиру рада Удружења књижевника Србије. Међу овогодишњим добитницима је и председник СПКД Просвјета из Беча, Срђан Мијалковић.

Као и сваког четвртка, о најновијим дешавањима широм света известиће нас наши дописници.

Уредник и водитељ: Тања Адамовић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар