"Србија на вези" - јубилеј за поштовање

Емисија "Србија на вези", редакције Програма за дијаспору РТС, oвог 21. јануара, обратиће се нашој дијаспори по 1700. пут. Дружите се са нама вечерас, на РТС Свет, у 18.50.

У оквиру програма који постоји 28 година, ова емисија постала је својеврсни заштитни знак редакције.

Свако издање Србије на вези, на каналу РТС Свет и РТС2, допринос је очувању националног идентитета и језика, неговању културне баштине, и подршка Србима ван матице да на свим меридијанима буду признати представници свог народа.

Понедељком, у фокусу су Срби из региона. Кроз најновије вести и извештаје, емисија анализира статус Срба у окружењу, говори о изазовима са којима се суочавају припадници српске заједнице, али и политичкој, правној, интелектуалној подршци коју им држава Србија пружа у датим околностима.

У издању емисије под називом Портрети, разговарамо са успешним и цењеним Србима због којих се, у свету, о Србији лепше мисли. То су они који су из Србије отишли у свет, али домовину нису заборавили.

Средом и четвртком емисија је истински мост између матице и расејања. Говорећи о традицији, историји, талентованим и школованим младим нараштајима, инспиришемо наше сународнике на нове успехе, нове победе.

Кроз магазинско издање емисије прошао је импозантан број личности које су својим делом и резултатима подигле углед Србије у свету.

Захваљујући иницијативама покренутим нашим извештавањем, организације и удружења српске заједнице добиле су значајну друштвену улогу у државама пребивалишта.

Учење српског језика ушло је у званичне школске програме, између осталих, у Јужноафричкој Републици, Норвешкој, Шведској, Румунији, Мађарској...

У дијаспори нас је више милиона. Србија са свима остаје на вези, настављајући да испуњава мисију због које је емисија и покренута пре 14 година - борба за национални идентитет, борба против заборава, јер - да би знао ко си, памти одакле си.

1700. емисија Србија на вези је на РТС Свет, данас у 18.50, реприза у уторак, 22. јануара у 13.05.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво