Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

Прва емисија "Магазина Србија на вези" у новој, 2019. години, иде у сусрет Данима Светосавља, манифестацији коју низом културних догађаја обележавају Срби широм света, негујући и чувајући традицију и културу нашег народа у земљама у којима живе и раде. Емисију можете гледати и на РТС2, у суботу, 19. јануара, у 11.30.

Савез Срба Француске, и ове године, 15. пут по реду, организује Дане Светосавља-Пут Светосавља, чији је циљ очување традиције и културе Срба и приближавање двају култура, Француске и Србије. Светосавски бал биће одржан 27. јануара у "граду светлости", Паризу. Гост емисије, проф. Петар Гојковић, који ће са Балским оркестром  отворити манифестацију на броду који плови Сеном.

Једна од учесница ове манифестације у Паризу, солиста Весна Димић, наступиће у нашем студију уз пратњу Милана Илића на виолини и Душана Радоичића на клавиру.

Најстарија организација која води рачуна о српском народу у иностранству, још од 1949. године, је Матица исељеника и Срба у региону коју данас предводи Миодраг Јакшић. У емисији ће се осврнути на добитнике Књижевне награде Растко Петровић која је недавно, 30. пут, додељена писцима из дијаспоре, као и на планове у новој години.

Гошће емисије су и песникиња Јасмина Веселиновић и пијанисткиња Ана Стефановић, која стихове ове песникиње прилагођава својим живим соло наступима. Пре него што се представе публици у Матици исељеника и Срба у региону, наступиће у нашем студију.

Музички гости емисије, Љуба Манасијевић и оперска дива Зорица Белић, пред концерт у Београду, наступају у нашем студију.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво