Република Српска слављена у Чикагу

Слава Републике Српске и њен 27. рођендан обележени су и у Чикагу, у свечаној сали српског Саборног храма у том граду.

Сечење славског колача обавио је владика новограчанички средњезападноамерички Лонгин, уз свештенике, оца Дарка Спасојевића, Добривоја Милуновића и Николаја Костура.

Присуствовали су конзул жеран Републике Србије у Чикагу Дејан Радуловић, сенатор Републике Српске Бранко Тупањац, председник Удружења Херцеговац Душан Магазин, председник Удружења крајишких Срба Прело, Љубинко Шпегар и други.

"Живела Република Српска, живела Србија!", поручио је председник Удружења грађана Републике Српске у Чикагу, Мирко Симић.

"Лепо је да се ми окупљамо овако овде, далеко од земље отаца наших и да чувамо дивне обичаје, прослављамо празнике, Богу се молимо и својој деци остављамо пример како и они треба да раде", рекао је владика Лонгин.

Конзул жеран Дејан Радуловић је поручио:

"Као и увек у ово време почетком године састајемо се да обележимо тако значајан дан за српски народ, за Републику Српску. Најпре, дозволите ми да вам у то име честитам Дан Републике Српске и наравно српску славу Удружења Републике Српске, овде у Чикагу."

Обратио се и председник Српске народне одбране, Небојша Живковић:

"Данас и ми овде у Чикагу обележавамо овај велики празник и један од важнијих датума новије српске историје. Данас славимо 27 година Републике Српске."

Била је ово прилика да се упуте честитке и поздрави родбина у старом крају.

Све је завршено уз песму и наравно, народно коло.

Срби из Чикага и околине су и ове године у дворани Српског саборног храма поручили да су уз Републику Српску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво