Република Српска слављена у Чикагу

Слава Републике Српске и њен 27. рођендан обележени су и у Чикагу, у свечаној сали српског Саборног храма у том граду.

Сечење славског колача обавио је владика новограчанички средњезападноамерички Лонгин, уз свештенике, оца Дарка Спасојевића, Добривоја Милуновића и Николаја Костура.

Присуствовали су конзул жеран Републике Србије у Чикагу Дејан Радуловић, сенатор Републике Српске Бранко Тупањац, председник Удружења Херцеговац Душан Магазин, председник Удружења крајишких Срба Прело, Љубинко Шпегар и други.

"Живела Република Српска, живела Србија!", поручио је председник Удружења грађана Републике Српске у Чикагу, Мирко Симић.

"Лепо је да се ми окупљамо овако овде, далеко од земље отаца наших и да чувамо дивне обичаје, прослављамо празнике, Богу се молимо и својој деци остављамо пример како и они треба да раде", рекао је владика Лонгин.

Конзул жеран Дејан Радуловић је поручио:

"Као и увек у ово време почетком године састајемо се да обележимо тако значајан дан за српски народ, за Републику Српску. Најпре, дозволите ми да вам у то име честитам Дан Републике Српске и наравно српску славу Удружења Републике Српске, овде у Чикагу."

Обратио се и председник Српске народне одбране, Небојша Живковић:

"Данас и ми овде у Чикагу обележавамо овај велики празник и један од важнијих датума новије српске историје. Данас славимо 27 година Републике Српске."

Била је ово прилика да се упуте честитке и поздрави родбина у старом крају.

Све је завршено уз песму и наравно, народно коло.

Срби из Чикага и околине су и ове године у дворани Српског саборног храма поручили да су уз Републику Српску.

број коментара 0 пошаљи коментар