Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Вечерас о играно-документарном филму „Србијо душо моја" редитеља и сценаристе Зорана Грујића; представиће се и Сања Грујић Влајнић, музиколог и музички педагог, професор на Катедри за етномузикологију на Мериленд универзитету. Група "Алиса" поново на музичкој сцени, а фронтмен групе Пиле, најављује нови албум...Будите са Србијом на вези, вечерас у 18.55; реприза у петак, 28. децембра у 13 сати.

О претпразничној атмосфери у српској заједници у Чикагу известиће нас наш дописник Александар Жигић. Играно-документари филм „Србијо душо моја" редитеља и сценаристе Зорана Грујића имао је своју премијеру.

Део атмосфере из „Вуковог дома културе" пренеће нам колегиница Славица Џиновић из Лознице. Следећа пројекција заказана је за Београд а затим филм креће пут Европе.

Представићемо и Сању Грујић Влајнић, музиколога и музичког педагога која је докторирала на Мериленд универзитету. Данас на Монгтомери колеџу важи за изврсног предавача који је успео да научи америчке студенте шта су то додоле. Поред музике, Сања се бави и хуманитарним радом.

Време је празника па нас на путевима очекују и незаобилазне саобраћајне гужве. Колега Горан Маслар је припремио савете за све који аутомобилима крећу ка Србији.

Гост емисије „Србија на вези" је Мирослав Живановић Пиле, фронтмен групе Алиса. Представиће нови синг и спот „Пијане ноћи" и најавити нови албум чувене групе, који ће се појавити на пролеће у издању ПГП РТС.

Уредник и водитељ емисије Тања Адамовић

Дежурни уредник Марија Цвијић

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар