Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Уз хор "Колибри" пожелећемо вам срећну Нову годину! Премијерно, у "Србији на вези" извешће нумеру "Нова година", а у студију ће бити и наставница музике и хармоникашица Љиљана Степић и певач Ђоко Марић. У заједничкој сарадњи настала је песма "Таква жена" коју ће вечерас извести први пут. Гошћа у студију биће и Сања Лакић која је као једногодишња беба у наручју родитеља дошла у Београд после "Олује", а која се данас бави хуманитарним радом. Реприза емисије у уторак, 25. децембра у 13.05 на РТС Свет.

Како тече обнова старе Српско-православне школе, изграђене 1858.године коју су похађали најзнаменитији мостарски Срби попут Алексе Шантића, Владимира и Светозара Ћоровића, Атанасија Шола, а једно време учитељ био Јован Дучић, видећете у прилогу Радио Телевизије Републике Српске.

Колега Никола Лакић из Темишвара припремио је две приче из тог града. Једна је са вечери Крајишника, а друга са дечјег сабора "Венац".

Гошћа у студију биће и Сања Лакић која је као једногодишња беба у наручју родитеља била део "олујне" колоне дуге стотине хиљада прогнаних. Данас је дипломирана правница, победница 2014. у Беседништву, једна од аутора Зборника „Дан када је пала једна српска држава - РСК". Својим деловањем спада у ред оних који никада нису заборавили одакле су потекли. Бави се хуманитарним радом помажући свој народ у Хрватској, пре свега децу и младе. Вечерас ћемо говорити о додели пакетића за српску децу у Задру и околини.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво