Магазин Србије на вези, РТС Свет, 20.55

У "Магазину" вечерас о ски сезони на Копаонику, старим занатима, манастиру Шишатовац, моди...Музички гости Ана Штајдохар и Тропико Банд. Емисију можете погледати и у суботу, 8. децембра, на РТС2 у 11.40.

Сезона скијања на Копаонику, највећем и најпопуларнијем скијалишту у региону, захваљујући систему за вештачко оснежавање, може да почне. Због великог интересовања популарна манифестација "Ски опенинг" одржава се два наредна викенда. Шта је ново, у чему ће моћи да уживају скијаши и љубитељи зимских спортова, како на Копаонику, тако и на Старој планини и Торнику, говори гост емисије, генерални директор Јавног предузећа скијалишта Србије Дејан Ћика.

Три века стар грнчарски занат у Злакуси код Ужица, оживео је захваљујући Међународној уметничкој колонији која већ 23 године доводи уметнике из целог света. Софија Бунарџић је уметник на коју је поносан читав овај крај, а њој је ове године УЛУПУДС уручио и награду за животно дело. Она предводи Удружење Керамика Злакуса, и гост је емисије.

Манастир Шишатовац на Фрушкој гори, којег су подигли жички монаси пре 520 година, на далеко је чувен и по излечењу Николе Тесле, који је у младости боловао, од тада неизлечиве болести колере. О светој води из овог манастира, некада и сада, говори отац Димитрије, монах манастира Шишатовац.

Гост емисије, Мина Цветиновић, млада модна креаторка која је освојила прву награду на недавно одржаном Сербиан фешн вику-у у Новом Саду, која ће јој омогућити приказивање колекције на фешн фестивалу у Холандији. Како се спрема за светски наступ, делом ће приказати и у нашој емисији.

Музички гости емисије, Ана Штајдохар и Тропико Банд, представиће нове песме и спотове, наступом у емисији.

Реприза емисије је у четвртак, 6. децембра, на РТС Свет у 13 сати.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво