Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гледаћете...

Сезона је слава, а оне се прослављају и у српским заједницама широм света. У расејању се често обележавају у друштвеним салама црквено-школских општина где присуствује велики број људи. Тако је било и овај пут, у сали цркве Свети Стефан Дечански у Чикагу. Извештава Александар Жигић.

У Србији се организују и приредбе које промовишу славе и православље. Једна од њих је 23. по реду манифестација "Славагастро". У овој емисији говоримо о славама као туристичком потенцијалу Србије, а гости емисије су председник Међународног центра за развој туризма и угоститељства проф.др Драган Глигоријевић и наша позната драмска уметница и потпредседник Удружења Скадралија Вјера Мујовић.

У четири фестивалска дана, од 22. до 25 . новембра, публика у Торонту је видела култне филмове српске и југословенске кинематографије. Остварења Слободана Шијана „Ко то тамо пева" и Лордана Зафрановића „Окупација у 26. слика", као и документарним филмовима "Сећања са Крфа" и ''Плава гробница", обележено је 100 година од завршетака Првог светског рата.

У расејању живи и ствара велики број српских књижевника. Један од њих је и писац из Филаделфије Илија Шаула.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво