Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.01

Није лако одабрати најбоље, ни у Србији ни у дијаспори. Привилегија је угостити талентоване и успешне, и зато је добро бити са Србијом на вези.

Војин Васовић, филмски и позоришни редитељ, аутор је кратких анимираних филмова „Сваких пет минута" и „Био двапут један краљ". Филмови су постигли изузетан успех на многим светским фестивалима. Војин ради као професор анимације на Академији уметности у Београду, а диплому са студија експерименталног позоришта у Торонту, искористио је да лакше повеже канадску и српску филмску и позоришну сцену.

Српски Crater Studio за визуелне ефекте и анимацију својом стручњошћу, односом према послу и младим интелектуалцима, високо позиционира Србију у свету филма. Рад на блокбастерима, као и могућа кандидатура за филмску награду Оскар, резултат су поверења које су својом професионалношћу стекли у светској филмској индустрији. У име Crater Studio тима, са Србијом на вези је Ива Обрадовић.

Платформа РТС Планета промовисана је недавно у Чикагу. О утисцима са промоција одржаних, између осталог, и у Генералном конзулату Републике Србије, и новим дешавањима у многобројној српској заједници у „граду ветрова", разговарамо са Татјаном Ћитић, помоћником извршног директора за нове технологије РТС.

Са Србијом на вези, из Јоханесбурга, биће Драган Давидовић, председник Управног одбора Српског КУД „Африка", са једном лепом причом.

Стефан Ђоковић, српски тенор и пијаниста, недавно је привукао велику пажњу својом модном колекцијом и ревијом коју је назвао „Вече у опери". Упоредо завршава мастер студије соло певања у Лондону, и мастер студије на одсеку за клавир у Београду. Овај мултиталентовани уметник је гост Магазина.

Невена Божовић говори о последњем синглу а Балетски студио „Пирует" најављује новогодишњи концерт поводом 10. године постојања.

Уреднице емисије Мирјана Николић и Јелена Ђорђевић Поповић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар