Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Срби и Србија за Србе

У Народној Скупштини Републике Србије, на реду је 13. седница Одбора за дијаспору и Србе у региону, на којој учествују представници српских заједница из Црне Горе, Словеније, Хрватске, Македоније, Републике Српске, Мађарске, Румуније и Албаније. Седницу прати колега Мирослав Карлица, а гост у студију је председник Одбора Миодраг Линта.

"Срби за Србе", назив је хуманитарне организације, која већ тринаест година, захваљујући бројним донаторима из целог света, прикупља помоћ за Србе широм региона. До сада су донацијама вредним три милиона евра помогли неколико хиљада вишечланих породица. Наш гост биће Игор Рашула, члан ове организације.

Шест стотина километара хода дуга љубав према родном крају-тако бисмо могли назвати причу коју је припремила колегиница Васка Радуловић из Тв продукције Заједничког већа општина Вуковар. Владимир Маринко, после радног века проведеног у Београду, вратио се пешке у родно село Кољане, крај Врлике у Далмацији.

За ову емисију, наша сарадница из Будимпеште, уредница РТВ "Варош", Диана Кондић Ђурић, припремила је причу о изложби под називом "Српски саборни храм у Табану-трагом нестале вароши у Будиму", која је отворена у Историјском музеју Будимпеште.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

број коментара 0 пошаљи коментар