Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Српски филмови представљени на Исланду, ко смо ми а шта су народна занимања у Србији теме су емисије Србија на вези.

Дани Српске културе, одржани од 9. до 11. новембра на Исланду, били су прилика да се представе четири српска филма. О утисцима разговарамо са  гостима емисије, редитељима Милошем Шкундрићем и Вуком Ршумовићем.

Изложбом "То смо ми - народна занимања у Србији, (Назрни па се врни)" аутора Душице Живковић, Милоша Матића, Марка Стојановића и Јелене Тешић Етнографски музеј у Београду обележава 117 година самосталног рада. Изложба показује оно чиме треба да се поносимо - историјски буран, занимљив, културно разнолик, понекад и тежак пут којим смо прошли и постали оно што јесмо данас. О концепту, садржају али и значају изложбе разговараћемо са ауторима.

Протеклу недељу на Флориди обележио је Српски фестивал о ком ће нас известити наш дописник Александар Жигић.

Средњошколци који су одлучили да средњу школу заврше у иностранству као и они који су аплицирали за иностране факултете, ових дана чекају резултате. Највише је заинтересованих за студије у Европи и Америци, а један од највећих проблема је како да обезбеде стипендије. За нашу емисију говоре Вида Станић и Даница Стошић које су тек неколико месеци у средњим школама у Великој Британији. Повериле су нам како су се снашле и шта им из домовине недостаје.

Уредник и водитељ емисије Тања Адамовић

Дежурни уредник Марија Цвијић

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар