Магазин Србије на вези, РТС Свет, 22.34

Из Јужноафричке Републике и Боцване ексклузивни снимци екипе Програма за дијаспору која је испратила прву посету српског патријарха афричком тлу и присуствовала освештању нове српске цркве у Габоронеу.

У последња два и по месеца, на друштвеној мрежи Twitter дешавало се нешто што је привукло нашу пажњу. Отворен је налог @1918nadSrbijom где смо могли, из дана у дан, да пратимо пробој Солунског фронта, напредовање српске војске и почетак оснивања нове државе Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца.

Са Србијом на вези је др Адам Софронијевић из Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" који је на челу овог пројекта а који је изазвао "неподељено позитивне" реакције.

Имаћемо задовољство да незваничну химну српске војске у Првом светском рату, песму „Тамо далеко," у нашем студију чујемо у извођењу Градског хора Београд, са диригентом Миланом Аћимовићем.

Српско Друштво из Лондона, уз подршку Министарства културе и Управе за дијаспору Републике Србије, реализује пројекат "Српска култура кроз векове". О овом пројекту, али и осталим активностима српске заједнице у Великој Британији, говори Весна Петковић, председник Српског друштва.

Ближи се дан поласка српске делегације на шеснаесто издање Дечје песме Евровизије, које се одржава 25. новембра у Минску. Са Србијом на вези су Бојана Радовановић, Мари Мари и шеф наше делегације у Белорусији, Силвана Грујић, одговорни уредник Музичке редакције.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво