Магазин Србије на вези, РТС Свет, 20.48

Филм, уметност, светиње...

Уметност, култура, филм, о српским светињама данас, традицији и још много тога у овом издању емисије Магазин Србија на вези.

Најпопуларнији филм у домаћим биоскопима, "Јужни ветар", редитеља Милоша Аврамовића, од ове недеље приказује се и у биоскопима широм Европе, а наредне недеље и у Канади и Америци. Свечана премијера у Бечу,и дружење са публиком глумаца и ауторске екипе, заказана је за 9. новембар. Зашто је овај узбудљиви акциони трилер одушевио публику у земљи и региону, говоре главни глумци, партнерка Милоша Биковића и његов друг у филму, Јована Стојиљковић и Миодраг Радоњић.

Манастир Тумане сматрају српским Острогом, а велику народну светковину забележила је Рада Ђокић.

На Дечијој песми евровизије, ове године, у Минску, Белорусији, 25. новембра, представљаће нас Бојана Радовановић са песмом Свет, ауторке Мари, Мари.Како се спрема за наступ, у прилогу Дијане Срећковић, Стефановић.

Пред велики концерт у београдској Арени Бајаге и инструктора, заказаног за 1.децембар, гост емисије , Бајага. Осврнуће се на богату вишедеценијску каријеру и представиће нови спот "Било би лако".

Својеврсну изложбу слика у нашем студији приредиће академска сликарка, Слободанка Ракић Шефер, након велике изложбе у Дому војске у Београду.

Музички гости емисије и етно група "Врело".

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар