Србија на вези- регион, РТС Свет, 18.55

"Покољења дјела суде", речи су великана Петра Другог Петровића Његоша. Под мудрошћу тих речи, током наредних дана, у више градова Црне Горе било је најављено обележавање 100 година од ослобођења и уједињења Црне Горе и Србије. Да ли ће, после званичне забране уласка четворици српских интелектуалаца бити одржано, или неће? Слика Црне Горе данас.

Поводом забране уласка у Црну Гору четворици српских интелектуалаца, реаговао је Српски национални савет Црне Горе. Саопштење преносимо у вечерашњој емисији.

Коме и зашто смета црква на Румији, има ли шта спорно у њеној обнови, истраживале су колеге из Српске ТВ Црне Горе.

Поводом Светог Луке и Светог Петра Цетињског (31. октобар), ученици гимназије "Петар Први Петровић Његош" из Даниловграда истакли су транспарент „Гимназија града Данилова, на дан Светог апостола Луке, опет брани ћирилична слова и опстанак Вукове азбуке".

Колеге из Радио телевизије Републике Српске представљају предстојеће "Вишњићеве дане" који ће бити одржани у Бијељини од 5. до 8. новембра, а присуствовали су и промоцији треће књиге прослављеног редитељ Емира Кустурице "Шта ми ово треба".

Гост у студију биће директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић. Причаћемо о туристичкој понуди ове, пре свега зимске лепотице међу планинама у Босни и Херцеговини, коју памтимо по Олимпијади, одржаној 1984. године, а сигурни смо да ће бити и добар домаћин учесницима Олимпијаде младих 2019. године, коју заједно организују Сарајево (Федерација Босне и Херцеговине) и Источно Сарајево (Република Српска).

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво