Магазин Србије на вези, РТС Свет, 20.58

Београд је ових дана био престоница светске кардиоваскуларне медицине, домаћин заједничког конгреса Међународног удружења за васкуларно здравље (ИСВХ) и Удружења центара за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога(ХИСПА).

Шта су највећи светски стручњаци и угледни доктори из региона закључили у лечењу болести које су постале опасан убица савременог човечанства, говори гост емисије, организатор овог стручног скупа, Проф. др Небојша Тасић, председник светског Удружења за васкуларно здравље и председник Удружења ХИСПА, кардиолог са Института КБЦ "Дедиње". Овај конгрес био је посвећен и славним прецима, лекарима и медицинарима Војног санитета Српске војске, па су бројни инострани гости могли да чују причу о невероватној лекарској смелости и вештинама Војног санитета Српске војске, исказаним у Великом рату, а које баштини и данашња српска медицина.

РТС ће први пут учествовати у пројекту "Нова европска песмарица", који је део евровизијског одељка Европске радиодифузне уније (ЕБУ), песмом "Сама", чији је аутор, композитор Владимир Грајић. Овогодишња тема је била обележавање 100 година од завршетка Првог светског рата а за овај евровизијски пројекат ангажовано је више од сто извођача, међу којима су и етнопевачица Даница Крстић, најпопуларнији хор у Србији "Вива Вокс", Бора Дугић на фрули, Влада Пановић на хармоници, Момчило Станојевић на виолини, Играчки ансамбл Уна Сага Сербица. Гост емисије, аутор песме "Сама" Владимир Грајић.

Ексклузивно за Магазин Србија на вези, из Торонта јавља се Горан Бреговић, са првог концерта америчке турнеје, а атмосферу са концерта преноси наша дописница Бранка Дикановић Трбојевић.

На Дечијој песми евровизије ове године, која се одржава у главном граду Белорусије, Минску, 25. новембра, представљаће нас тринаестогодишња Бојана Радовановић песмом "Свет", чији је аутор Мари Мари. Бојана ће наступити пред гледаоцима наше емисије, пре него што отпутује на такмичење, заједно са ауторком песме.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар