Србија на вези, РТС Свет, 18.55

О филму, књигама, изложбама. Писци, режисери, кустоси у заједничкој мисији- промовисање културе и традиције Србије...ма где били.

На самом почетку емисије водимо вас на 63. Међународни сајам књига где су се у великом броју окупили наши писци из расејања.

Поводом обележавања 100 година од завршетка Великог рата , у организацији Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године - Лозница, на подручју града Лознице снима се играно-документарни филм „СРБИЈО, ДУШО МОЈА".

Тим поводом, гост емисије је Зоран Грујић, режисер и сценариста. Циљ филма је да се поколења упознају са бесмртним подвизима јунака који су жртвовали животе за част, отаџбину и слободу Србије.

Музеј Никола Тесла гост je  Музејa науке и технологије у Шангају. Ова значајна институција домаћин је изложбе „Тесла- човек из будућности" којом Музеј Николе Тесле представља лик и дело једног од највећих умова цивилизације кинеској публици. О утисцима са отварања разговараћемо са кустосом изложбе Владимиром Перићем.

О дешавањима која су обележила протеклу недељу широм света, известиће нас наши дописници.

Уредник и водитељ емисије Тања Адамовић

Дежурни уредник Марија Цвијић

Реализација Маја Мандић

број коментара 0 пошаљи коментар