Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

О коренима и читаоцима

Сага о породици, српству, љубави, патриотизму... Романсирана историја модерне Србије, испричана кроз живот синова, унука и праунука јунака "Корена", нове телевизијске серије РТС-а, која је привукла велику пажњу гледалаца како у Србији, тако и у региону и свету. Гледаоцима емисије Магазин Србија на вези, открићемо делове из друге епизоде ове
серије, а гости емисије, главни глумци и извршни продуцент, Слобода Мићаловић и Горан Шушљик, представиће и ликове које тумаче, Симку Катић и Николу.

Под куполама београдског Сајма књига, за који је академик Матија Бећковић рекао,отварајући га ове године, да представља " свенародни празник и ново црвено слово у календару српске културе, право врело од енергије коју исијавају слова, језици и читаоци". Наше камере биће на 63. Сајму књига , а колегиница Мирјана Раичевић Тасић, представиће нам аустралијско-српског писца Петра Пјешивца, добитника неколико књижевних награда, и његов нови роман "Када се заврши рат".

Гост емисије, проф. Срђан Мијалковић из Беча, представиће Српско просветно и културно друштво " Просвјета", које је годинама образује децу у својим школама српског језика, на које су посебно поносни, као и на књижевно-културну понуду овог друштва.

Музички гости емисије "Амадеус бенд", представиће нове песме и спотове са најновијег албума, а њихово гостовање у студију , бице и прилика за подсећање на досадашње хитове.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар