Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.57

Главна тема вечерашње емисије јесте Међународни сајам књига у Београду, најпрестижнија књижевна смотра у Југо-источној Европи, која се већ по 63. пут у континуитету одржава у главном граду Србије, а која ће и ове године окупити велики број домаћих и страних издавача и писаца. У емисији ће пре свега бити речи о томе како су на овогодишњем сајму наступили српски писци и издавачи из региона и дијаспоре.

Гости емисије, познати академски сликар из Фиренце Младен Каран, родом из Поткозарја у Републици Српској, и директор Српског културног и информационг центра у Будимпешти Милан Ђурић, говориће о својим утисцима са Сајма књига, о српским писцима и издавачима из региона и света, као и о самом свом наступу на овогодишњем сајму.

У другом делу емисије поред осталог сазнаћемо како функционишу тек обновљене подручне школе у Новом Граду, на крајњем западу Републике Српске, које су заједнички финансирале Влада Србије и Кабинет Председника Републике Српске. Такође ћемо се упознати и са функционисањем српских школа са подручја Осјечко-барањске жупаније у Хрватској.

Овогодишњи традиционални Крајишки ликовни салон представиће нам председник КУД „Зора" Никола Церовац.

Уредник и водитељ емисије Мирослав Карлица.

Дежурни уредник Татјана Адамовић.

Редитељ Ернестина Глигоријевић.

број коментара 0 пошаљи коментар