Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.05

О активностима српске заједнице у Норвешкој и предстојећој историјској посети српског патријарха афричком тлу...

Од ове године српски језик је постао изборни предмет у норвешким школама захваљујући, између осталог, напорима српских удружења активних у овој скандинавској земљи.

На вези са Србијом су Радиша Никитовић, председник Савеза српских удружења у Норвешкој, и Биљана Совиљ, професор клавира на музичкој академији у Ослу.

Гост Магазина је и Пеђа Алексић, повратник из Норвешке, професор норвешког језика, који ће са нама поделити животна и професионална искуства везана за део живота који је провео у Скандинавији.

Из Преторије се јавља амбасадор РС у Јужноафричкој Републици, господин Божин Николић, од кога ћемо чути како се српска заједница на тлу Африке припрема да дочека српскох патријарха Иринеја, који ће током предстојеће историјске посете, обићи Боцвану и Јужноафричку Републику. Том приликом ће освештати новоизграђени храм Св. Николе у Габоронеу, чију су изградњу иницирали и финансирали истакнути чланови српске заједнице у Боцвани.

Музичка гошћа Магазина Србије на вези је дама моћног гласа, Ива Икон.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се