Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.55

За Теслу и генерације које долазе

Тесли у част на Нијагариним водопадима, на обали Онтаријског језера, градиће се парк, њему и петорици званичника и индустријалаца који су почетком 19. века разумели благодети нове технологије. Биће то заједничка акција Хуманитарно-образовне фондације "Никола Тесла" из Хамилтона, која настоји да уврсти и његове изуме у школске програме Онтарија као и града Хамилтона који је међу првима добио струју из централе на Нијагариним водопадима. Специјално за Магазин Србија на вези, из Канаде, јавља се наш дописник Бранка Дикановић Трбојевић.

Гост емисије је и адвокат Радослав Дуја Недић, који је ових дана на Правном факултету у Београду представио књигу "Адвокатске приче", као некадашњи студент овог факултета а касније постдипломац на париској Сорбони. Осврнуће се, како на богату адвокатску каријеру своје породице која генерацијама даје Србији најбоље адвокате. Говориће о времену које је провео у Алжиру као амбасадор Републике Србије као и када је председавао Адвокатском комором Београда, а данас је и стални представник Адвокатске коморе Србије у Адвокатској комори Европе.

Нова телевизијска серија РТС "Јутро ће променити све", прати судбине младих људи, тридесетогодишњака, и њихове животне проблеме. Кроз борбу са животним изазовима једне генерације, серија покушава и да дочара дух Београда данас, говори о онима који живе у њему, онима који из њега одлазе, али и онима који му се поново враћају. Гости емисије, протагонисти и редитељ серије, глумица Исидора Симијоновић и редитељ Владимир Тагић.

О свом животу и раду у Мексику говори сликарка Сузана Стојадиновић, која је недавно учествовала на "Неоколонији Ада Београд", а чија су акварела изложена у Павиљону "Цвијета Зузорић", као и Драгана Пајковић Додиг, сликарка и организаторка ове колоније у оквиру Међународне "FabrianoInAkvarelo 2019".

Музички гости емисије, Славко Бањац и Ненад Милосављевић "Галија", представиће нове песме и спотове, издате за ПГП РТС.

УРЕДНИК ЕМИСИЈЕ                                                                                               Сузана Гвозденовић Пузовић

МУЗИЧКИ УРЕДНИК                                                                                              Бранка Лолић

РЕДИТЕЉ                                                                                                           Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво