Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Срби у Вуковару и околини. Гост у студију председник Заједничког већа општина Вуковар Срђан Јеремић. Још једна прича.

Заједничко веће општина Вуковар (ЗВО) формирано је пре двадесет једну годину на основу Ердутског споразума и Писма намере Владе Републике Хрвтаске, што је касније и потврђено Одлуком Владе Републике Хрватске, у циљу остваривања права српске националне заједнице у деловима Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније где Срби чине већину.

Колико су током ове две деценије права Срба остала на папиру, а изгубила се у свакодневном животу, шта је урађено, а шта није, како изгледа суживот у граду када његов градоначелник Иван Пенава (ХДЗ) најави протест због, како је најавио "срамотног ћутања хрватских државних институција када је реч о процесуирању свих одговорних за убијене и нестале жртве агресије на Вуковар и Хрватску"?

О свему томе разговараћемо са председником ЗВО Срђаном Јеремићем.

Реприза емисије у уторак, 2.октобра у 13.00. 

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Реализација Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво