Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Срби из дијаспоре, Срби из регона, од понедељка поново са "Србијом на вези". Добро дошли! Реприза емисије у уторак, 11. септембра у 13.04.

Од 2013. године, почетком септембра редовно се одржавају Дани Републике Српске у Србији. Манифестација која је временом постала више од кутурног догађаја и допринела јачању везе између Српске и Србије, ове године се одржава од 3. до 8. септембра у двадесетак градова широм земље. Отварању свечаности присуствовао је и председник Српске Милорад Додик, који је специјално за наш Програм дао кратку изјаву, а преноси колега Мирослав Карлица.

Оснивач и организатор овог значајног догађаја је Представништво Републике Српске у Београду. Наш гост у студију биће директор Представништва Млађен Цицовић.

Септембар је и месец школараца. Колеге из Тв продукције ЗВО Вуковар посетиле су неколико школа у источном делу Хрватске у којима ђаци похађају наставу на српском језику и ћириличном писму, по моделу А. Какви су утисци, видећете у  емисији.

"Српски екран" је емисија која се једном недељно редовно емитује на мађарском јавном сервису, намењенаје Србима који живе у суседној Мађарској. Летос смо имали задовољство да угостимо екипу на челу са уредницом емисије Снежаном Миливојевић. Овим сусретом најављујемо и будућу сарадњу, а прилог о томе припремила је Марија Цвијић.

Хор и оркестар „Књаз Милош", музички састав који негује популарне нумере српске и светске духовне и световне музике ускоро ће гостовати у Италији. Где, кад и са којим репертоаром, представиће колега Бобан Ковачевић.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар