Живот није лак за косу

Велики професионалац и врхунски мајстор фризерског заната Мирослав Мики Стојчић, после школовања у Београду, отиснуо се у свет, где се усавршавао на бројним европским интернационалним академијама. Живи и ради у главном граду Израела, Тел Авиву. Своје фризерско умеће недавно је приказао младим београдским колегама, на првом београдском фризерском фестивалу Belgrade gatHAIRing.

„Живот није лак, као лак за косу", шаљиво нас је дочекао врхунски мајстор фризерског заната, Мирослав Мики Стојчић, наговестивши тиме да пут до успеха није био лак, а свој однос према животном позиву демонстрирао је на лицу места, не одолевши да у само пар потеза, дође до модерније форме фризуре своје саговорнице, вашег репортера.

Фризерски занат изучио је у чувеном београдском салону 90-тих, али Мики решава да крене својим путем, најпре у Лондон.

„Дошавши у Лондон и после едукације на Академији добио сам предиван брод који је ишао од Аљаске до Америке, до Хаваја...нешто стварно предивно...препоручујем свима који хоће да виде свет...Значи, прво Лондон, или Париз, после тога даље где они хоће", поручује Мики.

Сусрет са лепом Израелком Ирис, мења му планове. Убрзо Тел Авив постаје њихов дом.

„Наша Србија и Израел имају сличну историју. Када сам осетио тај град, различите вере, културе, зачине, мирис кафе, ја сам решио: добро Мики, ово је земља за тебе! И полако, уз учење језика, радећи по најјачим салонима, а имао сам ту част, решио сам да отворим свој атеље, који сам имао у Београду, а потом наставио у Израелу, у сред Тел Авива", каже Мики Стојчић.

Са поносом прича о четворо деце и породици која му је највећа подршка и мотивација.

„Учи се интензивно ћирилица, сви разговарамо на три језика, српском, енглеском и хебрејском", каже Мики.

Пун је планова, а посао му је извор великог задовољства.

„Волим добар кат, значи добро шишање... после и облик инспирише, а онда се играм бојама...мој отац је сликар, тако да сам доста научио од њега", каже Мики.

Изазов види у откривању тајни заната млађим колегама. Недавно је тим поводом био и у родном Београду.

„Стварно је велика част да дамо знање и уметност, пошто је фризерај висока уметност".

А до уметности - дуг је пут. За то је потребно:

„Стрпљење и рад! И онда ћете пронаћи свој пут и то је то, као Френк Синатра, Му Wаy", поручује Мики Стојчић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво