Србија на вези - портрети: Ивана Кузмановић, РТС Свет, 19.00

Била је модел, певачица, менаџер, новинар, а по образовању је правник. Објавила је десет књига и живот посветила изучавању емоционалног и духовног развоја. Са Србијом на вези Ивана Кузмановић, саветник за лични развој или популарно "life coach".

За време студија на Правном факултету у Београду одлази у Њујорк, али убрзо напушта студентски програм. Изазови, одоговорности и обавезе које је имала у том периоду, утицали су на формирање њене личности. Требало је преживети сам у граду који нам описује као "Џунглу на асвалту"...

По повратку у Београд постаје чланица једног од најпопуларнијих бендова 80-тих, Аски, а предиван глас одвео ју је и на турнеју по егзотичним деловима Русије. Била је део тима чувене Мирјане Беширевић...

У међувремену се неколико пута враћала у Њујорк. Средином 90-тих одлази на Кипар...

Ивана је била секретар Факултета за менаџмент малих и средњих предузећа и правни саветник у Министарству за дијаспору и Србе у региону. Баш у то време почела је да пише. Књига "Од када сам се заволела, волим" преведена је на енглески језик, а "Књига личних промена" јединствена је по садржају и интерактивним картицама за рад са несвесним. Овај, можемо рећи, Иванин патент, резултат је дугогодишњег изучавања емоционалног и духовног развоја.

Аутор је методе Емоционална енерго-терапија и трансформација, посебне комбинације психотерапеутских техника и члан Европског савета за менторство и коучинг, са седиштем у Енглеској.

Са Иваном смо причали о идентитету, разлозима за одлазак из земље, сналажењу у другим културама, носталгији... у потрази за одговором на питање - када се човек осећа да је "свој на свом"?

Аутор емисије Тамара Дрезгић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво