Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гост емисије је један од учесника Дана Србије и српске културе у Паризу, музичар Благоје Пекмезовић. Ближи се Светско првенство у фудбалу у Русији. Екипе су спремне и очекује се спектакл. Представићемо вам књигу из које можете сазнати историју светских првенстава у фудбалу. Наш гост је аутор књиге "Мундијал кроз историју" Борис Латиновић. Репризни термин емисије у петак, 8. јуна у 13.05.

Манифестација Дани Србије и српске културе одржава се шеснаести пут у Паризу, у организацији Савеза Срба Француске и Асоцијације Балкан Омнибус. Гост емисије је, један од учесника ове манифестације, музичар Благоје Пекмезовић, а директно из Париза чућемо и председника Одбора за кулутру Скупштине дијаспоре Француске Петра Гојковића.

Млада гусларка из Краљева Бојана Пековић, глумица Ивана Жигон, Косовски божури и награђени хармоникаш Предраг Радисављевић наступају ових дана широм Чикага и средњег запада Сједињених Држава. Имаће концерте свакодневно до 10. јуна. Њиховом првом наступу присуствовао је Александар Жигић.

Видећемо више интересантних прича наших дописника из света. Овај пут упознаћемо једну племениту жену која је након изгнанства из Славоније после дугогодишњег мучног живота, нашла уточиште у далекој Аустралији. Аутор емисије је Сања Вуксановић.

Била је модел, певачица, менаџер, новинар, а по образовању је правник. Објавила је десет књига и живот посветила изучавању емоционалног и духовног развоја. Са Србијом на вези-портрети Ивана Кузмановић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар