Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.05

Гледаоце емисије "Магазин Србија на вези", одвешћемо у Скадарлију, али и париску боемску четврт Монмартр. Гост емисије Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда. Са нама ће бити и сликар Микан Аничић, као и музички гости Ана Бекута и Душан Свилар. Уживајте!

У летњој туристичкој сезони, "Лето у Скадарлији", вратиће посетиоце у време боемског живота Београда. На платоу испред куће Ђуре Јакшића и дуж читаве Скадарске улице, пролазници ће моћи да се сретну са Браниславом Нушићем, Ђуром Јакшићем, Жанком Стокић...

Сваког петка,познати глумци, у улогама значајних личности Београда и Србије, са почетка 20. века, кроз песму, игру, анегдоте - приче и скечеве на аутентичан хумористички начин оживеће то време. Гледаоце емисије Магазин Србија на вези, одвешћемо у Скадарлију, али и париску боемску четврт Монмартр. Гост емисије Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Микан Аничић, сликар који живи и ради у Паризу, гостујући у емисији, представиће нам своју изложбу "Дворски портрети без краља", која је до 17. јуна отворена у Галерији РТС-а. Метафизичке слике, као и све оно што је својствено људском бићу - рађање, детињство, кајање, успон, пад, отмице и смрт - приказани су у педесетогодишњем опусу овог српско-француског уметника, што је тек део његових најрепрезентативнијих слика.

Квебек сити, некада главни град Канаде, а данас главни град Квебека, центар Франкофоније и најстарији град Канаде основан још 1608. године. Град је сачувао оригиналну архитектуру, а његов горњи и доњи град су у целини под заштитом УНЕСКО-а. Тамо нас води дописник РТС-а
Бранка Дикановић Трбојевић.

Музички гости емисије - Ана Бекута, представља нову песму "Застани животе", и Душан Свилар, уз пратњу гитаристе Далибора Наумовића, извешће своје популарне песме.

Уредник и водитељ Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво