Велико срце породице Ћесаров

Дечје село из Сремске Каменицеможе да се похвали бројним пријатељима, међу којима је и породица Ћесаров из Швајцарске. Недавно је и симболично обележено 20 година од како несебично помажу деци из те установе.

Велика срца гостију из Швајцарске дочекала су још већа, и то домаћина са малишанима, Здравком и Мејром на челу.

Све ове године, и у најтежим тренуцима, уз малишане Дечјег села био је брачни пар Ћесаров, Данијела и Веселин, који су им помагали у обући, одећи и новцу, као подршци за разне пројекте.

„Један део новца смо добијали од Ротари клуба, а и ми скупљамо заједно, кад певамо код куће, или имамо рођендан...онда кажемо да не понесу мени поклон, већ ставите у касу, па ми платимо деци ципеле и шта треба", каже Данијела Ћесаров.

„Имали смо тада средстав која смо могли да ангажујемо у то, и није било пуно проблема у одвијању посла...а и када се нешто овде учини, одмах је видљиво, па смо ту помоћ касније и повећали у смеру деце која напуштају дом, која имају неке своје идеје, која се боре...", каже Веселин Ћесаров.

У Дечјем селу збринута су деца без родитељског старања, њих 92, а о њима брине 45-оро запослених у тој установи. Кроз различите програме, оснажује се њихов социјални живот, у циљу даљег осамостаљивања

„Са децом раде васпитачи, стручни радници, васпитачи, дефектолози, ту им помажу „тетке", како кажу деца, тј. неговатељице, да постану што самосталнији у овом друштву, да крену својим путем", Мирко Јанкелић, директор Дечјег села "Др Милорад Павловић", Сремска Каменица.

Дечје село постоји од 1975, као стото село тог типа у свету, а прво у Источној Европи. Изграђено је на темељним вредностима СОС Киндердорф организације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво