Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.05

Гости вечерашње емисије су др Милица Ђурић-Јовичић, в.д. директор Иновационог центра ЕТФ-а и програмски директор "Innovation week"-а, глумац Дејан Јелача, Биљана Крстић, Влада Пановић и Неша Галија..."Магазин" можете погледати и у суботу, 2. јуна на РТС2 у 11.30.

Место сусрета и повезивања привредника и научно-истраживачке заједнице, како би заједно подстицали развој иновација у Србији је манифестација "Innovation week", недеља иновација, која се у Београду, Новом Саду и Нишу одржава до 1. јуна. Укључити водеће домаће и светске компаније из чијих искустава може много да се учи, спајање академије, универзитета и индустрије, што ће довести и до нових послова и радних места, и ублажити проблем губитка многих досадашњих професија, због вештачке интелигенције која је све присутнија.

Гост емисије, др Милица Ђурић-Јовичић, в.д. директор Иновационог центра ЕТФ-а и програмски директор "Innovation week"-а, откриће нам шта је манифестација изродила ове године, и зашто не одлази из земље, упркос престижним дипломама које је стекла и препоручују је свуда у свету. "Могуће је радити светске пројекте у Београду са паметним и вредним људима из Србије", тврди наша гошћа.

Глумац, Дејан Јелача, који живи и ради у Њујорку, гостујући у емисији, одвешће нас у Америку, где је добио награду за најбољег глумца на Фестивалу у Вирџинији, глумећи Американца. Заштитно је лице кампање против дискриминације у Америци, на позив градоначелника Њујорка, а снимио је и ТВ серију "Идеали" на ХБО, чија је премијера на лето. Гледаоци га памте по оживљавању ликова наших великана у ТВ серијалу РТС-а "Заборављени умови Србије".

Наш дописник из Торонта, Бранка Дикановић Трбојевић, води нас у "Пулс театар" у Торонту, највећи драмски студио на српском језику на северно америчком континенту, намењен деци.

Гости емисије су Биљана Крстић и Влада Пановић, који ће извести "Гајтано мори моме", традиционалну песму, која ће се чути и на кoнцерту "Мирис баштине", 6. јуна у Београду.

Нови це-де групе "Галија", у издању ПГП РТС-а, "У рају изнад облака", представиће Ненад Милосављевић.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво