Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гост емисије "Србија на вези" је председник Српског кулутрног савеза Швајцарске, Звонимир Јовановић. Биће речи о активностима ове српске организације и предстојећем хуманитарном концерту, где ће се прикупљати средства за изградњу мини-фабрике у Великој Хочи на Космету. Репризни термин емисије у петак, 25. маја у 13.05.

Међу овогодишњим добитницима ''Златне значке'' Културно-просветне заједнице Србије су и три имена из српског расејања у Канади. Књижевник Ранко Р.Радовић, Жарко Брестовац, хуманиста и мецена културе и Мирослав Бата Марчетић, оснивач и директор „Академије српске народне игре". Академија је добила Повељу а признања су стигла у време њиховог великог годишњег концерта. Из Торонта извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Хуманитарна Организација "Наши Срби" основана је пре само две године у Чикагу, али је за ово кратко време прикупила значајну хуманитарну помоц.Током викенда одржали су ново донаторско вече, у сали тамошњег Српског Саборног Храма. Извештава Александар Жигић.

Шта припремају наши доисници из расејања чућемо од аутора емисије ''Повратна карата'' Владана Јочића који је разговарао у Паризу са нашим амбасадром при Унеску Дарком Танасковићем. Из Аустралије јавља се Драган Царан који говори о позоришту ''Пилипенда'' које је основано 2009. године.

Музички гост емисије извођач и истински чувар српске изворне и народне музике Чеда Марковић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар