Линта: Чека нас интензивнији рад на решавању проблема дијаспоре и региона

Прошле недеље изабран је нови председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону, Миодраг Линта. Поруку и приоритете који га очекују, чућемо од самог председника Линте.

„Већина из Одбора је сматрала да је у Одбор било потребно унети више енергије, да је потребно да се више и јаче ради на афирмацији питања дијаспоре и Срба у региону.

Ја ћу посебан нагласак ставити на два питања. Прво, потребно је успоставити бољу сарадњу са надлежним министарствима и другим институцијама у Србији које могу помоћи решавање конкретних проблема дијаспоре и региона.

Друго, даље јачање сарадње матице, односно Србије са дијаспором и Србима у региону, кроз више састанака, више јавних слушања, дебата, вше посета, дакле потребна је још боља сарадња, још већи ангажман. Надам се да ћу са осталим члановима Одбора успети да реализујем ова два циља", рекао је за Програм за дијаспору РТС-а Миодраг Линта.

Са Миодрагом Линтом разговарао Мирослав Карлица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво