Игор Васиљук, врхунски мајстор свог заната

Прошлог викенда у Београду је одржан први међународни фризерски фестивал, Belgrade GatHAIRing, који је окупио неколико стотина фризера из Србије и региона, а главне звезде, демонстратори, били су махом са ових простора, који су се отиснули у свет и направили завидну каријеру. Један од њих је и Београђанин Игор Васиљук из Бостона.

Виртуоз са маказама и четком, Игор Васиљук, својим фризерским умећем одушевљава бројне клијенте широм света. Рођени Београђанин, Игор занат учи у родном граду, затим Амстердаму, где ради за чувени МТВ, кали се у Лондону, да би, 2006. сидро спустио у америчком Бостону, где има ланац фризерских салона.

„Зато што је Бостон на пола пута летења између ЛА, односно Холивуда и Лондона. То су била два града у којима сам радио константно", објашњава Игор.

У пословно-пријатељским односима је са бројним холивудским и светским звездама, а многи су му, својим гаранцијама, помогли да оде у Америку.

„Стигло ми је 21. писмо са потписима разноразних холивудских звезда и моја виза је била одобрена за 24 сата. Што су већи, са њима је лакше радити и ту настају пријатељства и односи који су незаменљиви и трају годинама."

У лепом сећању му је остао Лондон, у који је отишао почетком деведесетих.

„Лондон је у то време био једна мешавина бивше Југославије. На журкама сам сретао људе које нисам сретао у Београду по 3,4 године...Не сећате се муке, сећате се добрих ствари, лепих журки, лепих девојака, а тешког рада се не сећате, а било га је много", каже Игор.

У Лондону је упознао и супругу, Украјинку, рођену у Прагу, која је студирала и радила као модел. Њихова деца, Миша и Анастасија, говоре три језика: руски, српски и енглески.

„Деца имају везе са Београдом, јер је мени то јако, јако битно. Јутрос сам, после много година, прошетао Теразијама у пола 7 ујутру и гледао наше ватерполисте који перу улице, купио бурек у 7 ујутру и гледао празне улице и Кнез Михајлову...".

За Бостон каже да је прелеп, академски град, а да је српска зајеница у Бостону мала, али јако квалитетна.

„Наши људи у Бостону су претежно концентрисани око универзитета и болница...виђамо се, мене углавном знају сви, лепа су та дружења која се догађају у Бостону, под окриљем наше цркве, која је одлично котирана у Бостону", каже Игор за РТС.

Игор Васиљук је едукатор и део врхунског тима стилиста водеће козметичке куће у Америци. Своја знања и тајне заната радо преноси млађим колегама. Тим поводом је и дошао у Београд, да мотивише колеге и подржи први београдски фризерски фестивал, Belgrade GatHAIRing.

„Знање се може пренети на сваког ко жели да чује и ко хоће да прими. Битан је и послован део, као и сви бизниси, ми то радимо из љубави, али новац се мора зарадити.... Тако да мој угао у свему је како те маказе, ту четку и ту боју преточити што боље у новчаницу".

Игор каже да су занат и пословни део у коме је успешан, две различите ствари.

„Ја увек уживам у мом послу, ја сам фризер. И дан данас шишам, имам своје муштерије и у салону и у целом свету...И дан данас сам први у салону, свако јутро ја први откључавам радњу...волим да будем у салону, јер ја припадам ту...са муштеријама је увек чар, изазов...", искрен је Игор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво