Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гост вечерашње емисије је професорка енглеског језика и књижевности Љиљана Бањанин Вукић која већ 4 деценије живи и ради у Немачкој. Репризни термин емисије је петак, 18. мај, у 13.05.

Љиљана Бањанин Вукић, професорка енглеског језика и књижевности, рођена је у Београду, али већ 40 година живи и ради у Немачкој. Оснивач је такозване прелазне и допунске наставе за нашу децу у тој земљи, као и више школских пунктова и клубова на територији Офенбаха, који и данас постоје.

Своју поезију и прозу објављивала је у великом броју часописа у Немачкој, Аустрији, Америци и тадашњој Југославији. Добитница је бројних награда у земљи и свету, а њени радови преведени су на немачки, енглески, пољски, румунски језик. Претходне недеље организовано, књижевно вече у Матици исељеника, била је прилика да се њени радови представе београдској публици. О утисцима, новој књизи, у емисији ће говорити Љиљана Бањанин Вукић.

Из извештаја наших доописника из Америке и Канаде, гледаоци ће чути утиске учесника промоције кратког романа Тајне и трагања Љиљане Стошић Марковић у Торонту и видети како је Удружење Херцеговаца у Чикагу обележило славу - Светог Василија Остроског.

Такође, биће речи и о новом роману Горана Гоцића Последња станица Британија, као и о Међународном фестивалу фризера на коме учествује и Београђанин Игор Васиљевић који већ дуги низ година успешно ради у Бостону....

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Дежурни уредник Марија Цвијић

Реализација Маја Мандић

број коментара 0 пошаљи коментар