Слава удружења "Херцеговац Чикаго"

У Чикагу је новоосновано Удружење "Херцеговац Чикаго" прославило своју славу, Свети Василије Острошки. Догађај је организован у сали старе цркве Васкрсења Христова на Палмер Скверу.

"Живели и здрави били, да пијемо да се веселимо, господ нас Бог вазда исцелио", поручио је здравичар Рајко Драганић на почетку скупа.

Био је то први пут да је новоосновано Удружење Херцеговац у Чикагу обележило своју славу, Свети Василије Острошки. Добром посетом показало се да у овом граду живи значајан број Херцеговаца и њихових пријатеља и да имају жељу за оваким скуповима.

Славски колач пререзао је старешина Храма Старог Васкрсења Христова на Палмер Скверу у Чикагу, отац Миле Суботић, који је недавно дошао из Београда.

"Нека је срећна слава, нека Господ услиши молитве, да у здрављу и божијем миру у овако великом и Боже здравља још већем броју наставимо да славимо славу вашег удружења Светога Василија Острошког Чудотворца на много, много година", поручио је отац Миле.

Ово је иначе српска црква која је најближа строгом центру Чикага. Оснивач Удружења је Душан Магазин.

"Ја се надам да ће то да буде много много масовније у будућности, и само удружење ће да тако напредује и да привуче и већи број омладине и много више чланова, тако да томе и тежимо. Кад будемо ми овде толико ојачали тако да ћемо моћи помоћи и нашем народу у отаџбини", рекао је Магазин.

Посетиоци су били задовољни. Било је порука и за стари крај.

"Желим сестру у Бијељини поздравити и рођаке, шуру у Брчкоме, имам свастику у Вишеграду, у Зворнику, све желим да поздравим овим путем", рекао је Драган Мијатовић.

Питамо посетиоца Васу Мркајића да ли му је драго што се први пут слави слава Удружења Херцеговаац у Чикагу.

"Kако не, ово је прва слава и драго нам је, нормално. Сваке године ће бити више и више", каже Васа.

Огњен Глигоревић се побринуо да се чују и гусле, а све је завршено, као и обично, народним колом.

Удружење Херцеговац Чикаго планира да организује своје друго годишње посело ове јесени у сали Српског Саборног Храма у Чикагу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво