"Непрегледи", друга збирка поезије Зорице Мишић

Зорица Мишић је песникиња и потпредседница српско-канадског Удружења књижевника "Десанка Максимовић" из Торонта. Недавно је промовисала своју другу збирку поезије "Непрегледи", али и говорила о плановима и јубилеју удружења.

Сала Српске националне академије била је попуњена до последњег места. Уз поштоваоце поезије, били су ту и бројни пријатељи Зорице Мишић, чланови удружења, али и гост из Београда, Лабуд Драгић. Он је говорио о песништву некада и у савремено доба, а сама песникиња и њени поштоваоци, читали су лирске записе из нове збирке поезије „Непрегледи", и то на српском, али и енглеском језику.

„Моја књига Непрегледи представљена је пред мојим пријатељима. Јако ми је драго да имам овакве пријатеље и да су се одазвали у оволиком броју. Велико је задовољство направити овако леп уметнички перформанс, уживати у креативности, дok су слике свуда око нас, музика, поезија...", рекла је Зорица Мишић

Осмехе на лица присутних донели су стихови за најмлађе, које су говорили оне за које су и написани, а свечану атмосферу употпунио је Ненад Богдановић својим стиховима уз пратњу гитаре и контрабаса.

Традиционално, удружење које носи име чувене наше песникиње одржава Мајске сусрете песника. Ове године је 16. маја обележено је 120 година од рођења Десанке Максимовић, а пред крај године обележиће се и 40 година постојања самог удружења.

Ред поезије, ред музике, снимања за успомену и кућне архиве, тек промоција Непрегледа, завршена је готово хорским певањем старог, добро познатог шлагера Девојко мала.

број коментара 0 пошаљи коментар