Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости емисије "Србија на вези" су уметнички пар из Париза, музичар Станко Маринковић и француска шансоњерка Лора Прешак.

Зорица Мишић је песникиња и потпредседница српско-канадског Удружења књижевника Десанка Максимовић из Торонта. Недавно је промовисала своју другу збирку поезије Непрегледи, али и говорила и о плановима и јубилеју удружења.

Чланови фолклорног ансамбла Шумадија из Милвокија, у америчкој савезној држави Висконсин, су спектакуларним концертом обелезили 50 година постојања и рада. Гостовали су и други ансамбли из више места САД и Канаде. Из Милвокија извештава Александар Жигић.

Из Медијске мреже српске дијаспоре издвајамо емисију Срби са Петог континента, уредника Драгана Гавриловића. Видећете ексклузивни интервју са Владимиром Пишталом, који је промовисао у Мелбурну своју нову књигу Сунце овог дана - писмо Андрићу.

Милица Јотов средином 90-тих одлази у Јапан, јер јој је супруг постао део фудбалског тима Џеф Јунајтед. Како изгледа њен живот у далеком Јапану, како су је прихватили Јапанци и како је она заволела њихову кулутру видећете у емисији Србија на вези-портрети.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар